TOP 10 destinací kam v zimě za teplem

Přinášíme vám tipy na destinace, kam můžete uniknout od marzivých zimních dnů a pořádně se ohřát se na slunci. 

Datum:
TOP 10 destinací kam v zimě za teplem

Zimní měsíce sebou přináší mimo studené a krátké dny, také příležitost navštívit teplé krajiny a trochu se od ponuré atmosféry odreagovat. Proto vám zde představíme několik míst, které rozhodně stojí za návštěvu.  

Období zimy nemusí být jen o zimních sportech a útulných večerech u krbu. Právě naopak, teplé destinace nabízejí ideální únik od mrazivého počasí a přinášejí mnoho výhod pro ty, kdo touží po slunci a exotice. Zima může být dlouhá a ledová, a co je lepšího, než si ji zkrátit pobytěm v teple? Slunce a teplé počasí mají kouzlo, které rozjasní i ty nejchladnější dny. Exotické destinace jsou často spojeny s bohatou a rozmanitou kuchyní. Od tropických plodů po místní speciality - je to také o cestování za novými chuťovými zážitky. Nabízí se i bohaté možnosti pro aktivní odpočinek jako jsou potápění, surfování, turistika.

Sluneční světlo má bezpochyby příznivý vliv na naši náladu a energii. Proto cestování do teplých krajin v zimě může být i fajn způsob, jak se vypořádat s depresivními pocity a zkleslou náladou. V mnoha destinacích si můžete užít neturistickou sezónu v podobě menších davů, ale také výhodnějších cen za ubytování a aktivity. Od exotických pláží po kouzelná tropická města .. objevte, kam vyrazit, abyste si užili teplé a slunné dovolené.

Maledivy
 

1. Maledivy

Projděte se po bílých plážích, ponořte se do průzračného oceánu a ubytujte se v luxusních, nad vodou umístěných bungalovech. Maledivy nabízejí parádní odpočinek pro ty, kteří touží po pravé exotice.

Thajsko
 

2. Thajsko

Thajsko zve na oslnivé pláže, chrámy plné historie a rozmanitou gastronomii. Zážitek z thajské kultury a tropického tepla změní vaší zimu na pravé dobrodružství.

Kapverdy
 

3. Kapverdy

Kapverdské ostrovy v Atlantiku přinášejí kombinaci divoké Afriky a portugalského šarmu. Teplé podnebí, krásné pláže a pestrá kultura jsou zárukou nezapomenutelných zážitků.

Seyshely
 

4. Seychely

Se svými korálovými útesy, kokosovými palmami a tyrkysovými vodami nabízí Seychely dokonalý únik před zimním chladem. Užijte si soukromí na opuštěných plážích a poznávejte jedinečnou faunu a flóru.

Dubaj
 

5. Dubaj

Dubaj láká luxusem, moderní architekturou a přepychovými obchody. Navštivte nejvyšší budovu světa Burj Khalifu a užijte relax na některé z dechberoucích pláží.

Zanzibar
 

6. Zanzibar

Zanzibar, exotický ostrov v Indickém oceánu, oplývá křišťálově čistými vodami, starobylými trhy a vřelým přijetím od místních obyvatel. Je to ideální místo pro relaxaci pod africkým sluncem.

Kostarika
 

7. Kostarika

Pro milovníky přírody a aktivní dovolené nabízí Kostarika tropické pralesy, vulkány a nádherné pláže. Objevujte rozmanité druhy flóry a fauny a zažijte adrenalinové zážitky při surfování na tichomořských vlnách.

Malajsie
 

8. Malajsie

Malajsie spojuje moderní města, historické památky a tropické ostrovy. Prozkoumejte pulzující Kuala Lumpur, navštivte starobylé chrámy a odpočiňte si na plážích na ostrově Langkawi.

Omán
 

9. Omán

Omán, skrytý poklad na Arabském poloostrově, přináší fascinující historii, malebná města a pusté pouště. Zážitky z tradice a pohostinnosti vám zahřejí srdce.

Mexiko
 

10. Mexiko

Mexiko láká pestrou historií, kulturou a prosluněnými plážemi. Navštivte starověké pyramidy v Teotihuacánu, ochutnejte autentickou mexickou kuchyni a relaxujte na karibském pobřeží.

Každá z těchto destinací nabízí nejen únik do tepla, znamená také cestu za dobrodružstvím a neopakovatelnými zážitky. Bez ohledu na to, zda upřednostňujete relaxaci na pláži, dobrodružné výpravy nebo poznávání kultury. V žádné z těchto zajímavých krajin nebudete zklamaní. Stačí si jen vybrat, sbalit si kufry a vyrazit.